• Klantbeoordeling:
 • Showroom 6 dagen per week geopend
 • Tel: 0316 341300

Ronde tafel 130 cm

Stel je eigen tafel samen

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Ronde industriële tafel Belfast
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 1.183,00
 2. Ronde Industriële tafel Norwich
  Waardering:
  94%
  Vanaf € 934,00
 3. Ronde industriële tafel Oxford
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 1.209,00
 4. Ronde Kloostertafel Column
  Waardering:
  90%
  Vanaf € 1.484,00
 5. Ronde kloostertafel Grand
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 1.205,00
 6. Ronde Kloostertafel Verdun
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 1.209,00
 7. Ronde Tafel Norwich White
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 934,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ronde tafel 130 cm: een ruime eetgelegenheid

Over smaak valt niet te twisten en ieder interieur verschilt dan ook. Er is weinig dat zo bepalend is voor een interieur als de eettafel. Er zijn in deze webwinkel allerlei soorten eettafels te vinden tegen scherpe prijzen. De ronde tafel is momenteel aan een flinke opmars bezig en is dan ook volop verkrijgbaar.

 

De ronde tafel

Wanneer een kind een tafel tekent, zal dat in de meeste gevallen een rechthoekige tafel met vier poten zijn. De reden is natuurlijk dat dit een standaard tafel is die vaak terugkomt in woningen. Dit is echter al lang niet meer de enige tafel die mensen in huis hebben staan. Tegenwoordig zijn ook vierkante en ronde tafels erg populair. Een mooie ronde tafel is een gezellige en originele toevoeging aan ieder interieur. De ronde tafel heeft een vriendelijke uitstraling en biedt ook een aantal praktische voordelen. Het is bijvoorbeeld prettig dat iedereen die aan tafel zit even dicht bij het midden zit. Dit zorgt dat mensen gemakkelijk bij de meeste spullen op de tafel kunnen, handig tijdens het eten of het spelen van een bordspel. Een ander praktisch voordeel is dat mensen elkaar aan een ronde tafel makkelijker aan kunnen kijken dan aan een vierkante of rechthoekige tafel. Dit zorgt dat centrale gesprekken voeren vaak beter gaat aan een ronde tafel.

 

Afmetingen en personen

Het bepalen van de afmetingen van een ronde tafel is voor veel mensen best lastig. Hoe groot moet de diameter van de tafel bijvoorbeeld precies zijn als je er met 4 mensen aan wilt kunnen zitten? Gelukkig is er voor dit probleem een vrij eenvoudige vuistregel waar je naar kunt kijken bij het bepalen van de afmetingen van een ronde tafel. Een ronde tafel 130 cm biedt in principe plaats aan 4 tot 5 personen. Iedere persoon extra aan de tafel betekent dat de diameter van de tafel 10 centimeter groter moet zijn. Deze rekensom werkt ook de andere kant op. Voor een persoon minder kun je 10 centimeter van de diameter afhalen. Een ronde tafel met een diameter van 120 centimeter biedt plaats aan 3 tot 4 personen enzovoort. Natuurlijk is ook de beschikbare ruimte in de kamer waar de ronde tafel moet komen te staan van belang. Als je twijfelt of er genoeg ruimte is voor de mooie ronde tafel die jij wilt kun je altijd met onze interieurexperts overleggen. Je kunt deze experts spreken in onze showroom in Zevenaar waar je ook de verschillende tafels kunt bekijken. Of je mailt jouw vraag naar tafels@99webshops.nl

of belt naar 0316-331406.